Oh nee, onze pup steelt….

 

Zorg er ALTIJD voor de een hond niet bij gevaarlijke producten of voorwerpen kan

Je pup durft nogal dingen “stelen”, alles wat los en vast zit daar gaat hij/zij mee aan de haal.

Leg grenzen vast, wees de leider in huis. Zijn er meerdere mensen in huis, hou dan vast aan dezelfde regels. Je pup heeft ook snel door dat hij/zij iets van de één niet mag maar van de andere wel.

Er zijn 3 stappen om je pup te laten groeien in zijn eigen zelfstandigheid.

  1. Je toont als leider hoe je pup zijn probleem kan oplossen Bv: Er liggen hapjes op de salontafel, je pup gaat hiernaartoe en wil er eentje nemen. Jij als leider helpt je pup door je pup zachtjes de andere kant op te duwen en hierbij te benoemen  dat dit niet mag. Dit herhaal je tot de pup het opgeeft.
  2.  Je kijkt als leider toe hoe je pup de juiste keuze maakt Bv: Er liggen hapjes op de salontafel, je pup gaat hiernaartoe en jij benoemd nu dat dit niet mag voor je pup iets heeft kunnen nemen. ( Dit naast je pup staande) Gaat dit goed dan kan je de afstand vergroten. Dit gaat niet op één dag aangeleerd zijn.
  3. Je pup maakt zelfstandig de juiste keuze Bv: Er liggen hapjes op de salontafel, je pup gaat ernaartoe en besluit om    terug te draaien zonder iets te nemen. je pup heeft nu zelfstandig besloten wat goed is.

Stel je nu voor dat je pup geen bal bij zich heeft om te spelen maar een keukenmes gestolen heeft,dan stel ik voor om niet bovenstaande tips te gebruiken, maar iets lekkers te nemen en te ruilen met je pup, dit is een noodsituatie, en hier kan je op dat moment echt geen tijd in steken om te oefenen.

 

Weet je even geen raad meer met het stelen van je pup, bij Smiling dogs kan je altijd terecht voor meer ondersteuning.

 

Veel plezier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *