De eerste wandeling aan de lijn met je pup.

Laat je pup eerst wennen aan een halsband, dit moet leuk worden om aan te doen.
Ga voor een vaste halsband of een tuigje, gebruik een iets langere lijn (2m – max 10m)
Begin op een vertrouwde plaats, je eigen huis binnen, dan je eigen tuin…
Het belangrijkste tijdens een wandeling zou moeten zijn dat jullie beiden plezier beleven en toch ontspannen zijn.

Wat zijn de principes van het wandelen:

  •  Neem je tijd om met je pup te gaan wandelen, het zou wel eens even kunnen  duren. Hiermee bedoel ik niet dat je 10 km moet gaan wandelen, dit is voor elke pup te veel, maar zorg dat je zelf niet gehaast bent. De norm om de wandeltijd voor onze pup te berekenen is 5-10 minuten per levensmaand.
  • Laat je pup de snelheid beslissen, dus niet aan de lijn liggen trekken, je pup moet aan de omgeving kunnen wennen, dit is allemaal nieuw en overweldigend.
  • Als je pup ergens gaat zitten of liggen, wacht dan op je pup, hij/zij onderzoekt de omgeving. Maar moedig hem/haar steeds uit om mee te gaan.
  • Raakt je pup even in paniek, of is hij/zij bang van iets dat je onderweg tegenkomt, pak hem/haar dan even op en ga een eindje verder, probeer het hier nog eens.
  • Probeer steeds met een ontspannen lijn te wandelen, gaat je pup trekken, blijf dan staan en roep hem/haar bij zijn naam terug bij jouw.
  • Zorg steeds voor een veilige omgeving, maar leer je pup ook alles ontdekken, auto’s,fietsers, andere dieren (bv paarden in een weide, koeien…)

Veel plezier samen.

1 gedachte op “De eerste wandeling aan de lijn met je pup.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *